Škola zdravog mršavljenja

Škola zdravog mršavljenja projekt je koji iza sebe već ima izvrsne rezultate i brojne zadovoljne polaznike. Sada dolazi i u Rijeku kao rezultat suradnje KuHarmonije i stručnih začetnika ideje Alenke Brozina, dr.med. i Neli Abramić Čehić, mr.spec. kliničke psihologije. Ovaj dvomjesečni program uključuje intenzivan rad sa stručnjacima na području nutricionizma, psihologije, kulinarstva i tjelovježbe.
Početak Škole predviđen je za 28.4.2018. kada će paralelno krenuti teoretske i praktične radionice. Prijaviti se možete na linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScB0f82WbIKy0LrXXiyVG0T-v8aTvCvQLB3Gsc-ulDzgo6VmQ/viewform 

Alenka Brozina, dr.med.
specijalist internist-kardiolog, savjetnik u prehrani
NutriFito, konzalting za prehranu

Hrana je energija. Ono što unosimo u organizam treba nam osigurati snagu za svakodnevne aktivnosti. Ukoliko unosimo krive namirnice može doći do razvoja bolesnih stanja pa tako i pretilosti. Kako smo naučili da u „diesel“ automobile točimo diesel gorivo,dok u „benzince“ točimo benzin, tako ćemo i tijekom trajanja ove škole naučiti koje namirnice koristiti kako bismo očuvali naše zdravlje i na zdravi način izgubili prekomjernu tjelesnu težinu.
Dozirana fizička aktivnost je osnovna sastavnica procesa zdravog mršavljenja. Aktivirati „uspavani“ metabolizam i tako pojačati izgaranje masnih stanica se može jedno uz pomoć tjelovježbe. Tijekom trajanja škole naučit ćete kako za tjelovježbu nije nužno odlaziti u fitness centre, jedino što treba je puno volje i malo slobodnog prostora i vremena!

Neli Abramić Čehić, mr.spec.kliničke psihologije
Privatna psihološka praksa

Na grupnim psihološkim radionicama, razgovarat ćemo o ulozi psiholoških čimbenika u procesu mršavljenja. Naš um, naime, igra važnu ulogu u održavanju ali i u smanjivanju tjelesne težine. Često uzimamo hranu iz psiholoških razloga i koristimo je za rješavanje nekih emocionalnih problema, ili jednostavno zato što smo stekli pogrešne navike. Naše su navike dio nas i stječu se tijekom života. To su stečeni obrasci ponašanja koji donose neku vrstu utjehe i s kojima se osjećamo sigurno. Dobra je vijest ta, što se možemo odučiti od starih načina ponašanja i zamijeniti ih boljim. Kako bismo željene promjene postigli na prirodniji i jednostavniji način, primjenjivat ćemo i hipnozu (više o hipnozi možete saznati na www.psiholog-rijeka-neli-abramic.hr). Hipnoza vam može pomoći u razumijevanju kako je došlo do vašeg problema s težinom i na koji se način ta prekomjerna težina uporno održava, te vam pomoći da u vrlo opuštenom stanju postignete željene pozitivne promjene, steknete nove navike i konačno, postignete i održite željenu tjelesnu težinu.

KuHarmonija
centar kulinarstva i osobnog razvoja

Danas kada su nam informacije i prelako dostupne, zatrpani smo šumom podataka. Ako i uspijemo pronaći ono što smo tražili, često nailazimo na nepotpune ili nejasne informacije. Tijekom programa Škole zdravog mršavljenja očekuje vas i tečaj kuhanja gdje ćete imati priliku izvježbati pripremu svega što ste naučili kroz teoretski dio, te na licu mjesta dobiti odgovore na sve nedoumice.
Tečaj će se održavati pod profesionalnim vodstvom chefa kuhinje hotela Villa Schubert, specijalista hrvatske nacionalne kuhinje i predavača punog strpljenja…
Kristian Kozmić široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici Primorski pijat koja osvaja tržište od listopada 2016. godine.

Cijena: 2.000,00 kn
Moguće plaćanje na rate.