Tečaj domaće kuhinje Denija Srdoča, najmlađeg od samo pet dobitnika Michelinove zvjezdice U Hrvatskoj

Najava nove uzbudljive sezone u Kuharmoniji! Deni Srdoč chef je kuhinje restorana Draga Di Lovrana i dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice, a njegov tečaj domaće kuhinje samo je jedan u nizu programa nove sezone riječkog centra za kulinarstvo i osobni razvoj KuHarmonija. Tečajevi u KuHarmoniji, svima koji uživaju u kuhanju, nude jedinstvenu priliku za susret s profesionalnim kuharima različitih specijalnosti u opuštenoj atmosferi uz individualni pristup radu.

Ekskluzivni tečaj domaće kuhinje Denija Srdoča, zbog povećanog interesa, održat će se u dva termina 30.9. i 07.10. u KuHarmoniji. U Michelinovom pojašnjenju stoji kako mladi chef preferira lokalne namirnice i lokalne recepte koje prezentira na iznimno moderan način, a KuHarmonija upravo to prepoznaje kao ono čemu svatko od nas teži u udobnosti vlastite kuhinje. Osim nekoliko specijaliteta, zanimljivo je da će polaznici tečaja izrađivati vlastitu skutu koju će odmah koristiti i u pripremi jela. Kako bi osigurali kvalitetne namirnice za besprijekoran rezultat, u organizaciju tečaja uključen je i prvi riječki zero-waste dućan Špajza koji nudi veliki izbor certificiranih domaćih proizvoda hrvatskog porijekla. Prijave za tečaj primaju se na svim web lokacijama KuHarmonije ili na info@kuharmonija.com.

Tečajevi kuhanja u KuHarmoniji odvijaju se u posebno opremljenom prostoru gdje svaki polaznik samostalno priprema jela uz razne predavače iz svih segmenata gastronomije. Prilika je to i da mnogi zaljubljenici u kuhanje koji prate TV i internet izvore upoznaju svoje omiljene gastro-zvijezde!
Za one koji žele kontinuirano usavršavati svoje vještine i proširiti spektar recepata, tu su i redovni tečajevi kuhanja za sve uzraste i razine predznanja, vođeni stalnim stručnim osobljem KuHarmonije. U protekle 3 godine tečajevi kuhanja potaknuli su mnoge riječane na promjene u vlastitoj kuhinji, otvorili nove vidike kroz različite svjetske kuhinje, ali i inspirirali mlade na odmak od brzih i nekvalitetnih obroka

Jesenska shema donosi ekskluzivna gostovanja profesionalnih chefova, susrete s food-blogerima iz cijele Hrvatske, a iz programa “Znanje i emocija” izdvaja se koncept glazbenika-kuhara. Iznenađujuće velik broj glazbenika s riječke scene uživa u kuhanju, neki su se i okušali u vođenju restorana, a uskoro će se otkriti oni koji su se rado odazvali približiti svojoj publici i kroz radionice u KuHarmoniji.

Još jedan novitet dolazi iz kreativne suradnje KuHarmonije i Špajza – zero waste dućana. Zajedničkim naporima osmišljen je zero waste koncept tečajeva kuhanja, koji će polaznicima prenijeti praktična znanja o reduciranju otpadaka od hrane u kućanstvima, ali i u ugostiteljstvu.

Osim tečajeva kuhanja programa Kuhar, zasebno djeluje i program Harmonija koji nudi certificiranu edukaciju i savjetovanje iz sfere osobnog razvoja i energetskog rada iz domene alternativnih i konvencionalnih tehnika, čime ovaj centar kontinuirano zaokružuje svoju misiju podizanja kvalitete života pojedinaca iz šireg riječkog područja.
Iz programa Harmonija izdvaja se projekt “Novčanica” – škola upravljanja osobnim financijama, te savjetodavni centar za poduzetnike početnike. Novčanica već dvije godine uspješno pomaže građanima u izlasku iz osobne financijske “krize” i provođenju ideja i planova kroz individualnu edukaciju i radionice.

Ovim putem, KuHarmonija poziva sve zainteresirane da se putem web lokacija KuHarmonije informiraju o rasporedu i detaljima novog programa.