ONE DUCK TWO STRIKES (08.12.)

U Božićno se doba tradicionalno priprema neka vrsta pečene peradi: to mogu biti purica, guska ili u ovom slučaju patka. U eri modernih tehnika kuhanja, raznoraznih dehidracija, pečenja na polako, kuhanja pod vakuumom odlučili smo se vratiti u prošlost, te se prisjetiti pomalo zaboravljenih tehnika.
Odlučili smo se za „confit“ tehniku. Ideja ove tehnike je sporo kuhanje namirnice u dubokoj masnoći ne bi li se postigla nevjerojatna mekoća mesa.

Tako smo za ovu radionicu pripremili „Confitirani pačji batak na kremi od krompira, slatkog vrhnja i lješnjaka te umakom od svježeg nara“

Za naše drugo jelo odlučili smo se za „toplo hladnu pulled duck salatu s raguom od crne leće“. Za salatu smo koristili pačji zabatak koji nam se confitirao u dubokom ulju te smo na taj način dobili dva jela od jedne termički obrađene namirnice.

Ideja ove kreativne radionice kako od jednog komada mesa napraviti dva ili više jela, a da pritom izbjegnemo nered te uštedimo vrijeme.
Degustirat ćemo i vina koja će se savršeno sljubiti s notama svakog jela. Za one koji ne konzumiraju alkohol naći će se voda, kava ili čaj.

08.12.2020 (utorak), 17:30 do 20:30
Za sve detalje oko našeg programa, cijena i usluga, te za rezervacije, obratite nam se putem facebooka ili na broj telefona 095 364 9449.